SEAT-tuulilasi

Alkuperäiset pyyhkijänsulat -25 % alennuksella tuulilasin vaihdon yhteydessä

Tuulilasi on hyvin tärkeä osa nykyaikaisen auton korirakennetta. Merkitsevää on, millaisella tuulilasilla ja millaisilla liimoilla vaurioitunut tuulilasi korvataan. Tuulilasiin asennettu monitoimikamera on olennainen osa kuljettajaa avustavien järjestelmien toimintaa. Monitoimikamera tulee kalibroida tuulilasin uusinnan yhteydessä valmistajan ohjeiden mukaisesti. Jos monitoimikamera ei ole yhteensopiva tuulilasin kanssa, aiheuttaa se huomattavan turvallisuusriskin. Kuljettajaa avustavat järjestelmät kuten dynaamiset-/matrix-ajovalo, lane assist ja front assist sekä liikennemerkkien tunnistus, toimivat suunnitellulla tavalla vain, jos monitoimikamera on kalibroitu tuulilasin kanssa yhteensopivaksi valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Tuulilasin kuntovaatimuksia tiukensi vuonna 2018 uudistunut katsastuslaki. Jos tuulilasinpyyhkimien pyyhintäalueella on halkeamia ja kiveniskemiä, voi tämä johtaa katsastuksen hylkäämiseen tai pahimmassa tapauksessa jopa ajokieltoon.

Käyttöauton SEAT-merkkihuollossa tuulilasin uusinta ja kiveniskemien paikkaus hoituvat vaivattomasti valmistajan korjausohjeita noudattaen esimerkiksi määräaikaishuollon yhteydessä. SEAT-merkkihuollossa tuulilasin vaihto ja kalibroinnit tehdään merkkikohtaisia erikoistyökaluja käyttäen sekä valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Muistathan, että tuulilasivaurion sattuessa sinä päätät, missä tuulilasisi korjataan vakuutusyhtiöstä riippumatta. Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa, joten tuulilasivahingon sattuessa voit tulla suoraan meille. Me hoidamme!


Usein kysytyt kysymykset 

Voiko tuulilasin halkeaman korjata?

Haljennut tuulilasi uusitaan lähes poikkeuksetta, sillä tuulilasin halkeamaa ei voi korjata. Jos kiveniskemän koko rajoittuu noin 1 euron kolikon kokoiselle alueelle, se voidaan siinä tapauksessa paikata. Jos tuulilasiisi tulee kiveniskemä, tulisi se peittää välittömästi esim. teipillä, sillä paikkauksen lopputulosta heikentää säröihin päässeet epäpuhtaudet. 

Tuulilasissa on halkeama, meneekö auto katsastuksesta läpi?

Jos halkeama on tuulilasinpyyhkijöiden pyyhintäalueella, auton ei pitäisi läpäistä katsastusta.

Tuulilasissa on kiveniskemä, meneekö auto katsastuksesta läpi?

Auton ei pitäisi läpäistä katsastusta ilman korjauskehotusta, jos kiveniskemä on tuulilasinpyyhkijöiden pyyhintäalueella.

Milloin tuulilasi pitää vaihtaa?

Tuulilasi pitää vaihtaa, jos vauriota ei pysty korjaamaan laadukkaasti ja jos vaurio on tuulilasinpyyhkimien pyyhintäalueella. Jos kuljettajan näkyvyys on huomattavasti heikentynyt esim. tuulilasin naarmuuntumisen vuoksi, tulisi tuulilasi vaihtaa myös siinä tapauksessa.

Mitä maksaa tuulilasin vaihto?

Jos autossasi on tuulilasivakuutus, maksaa tuulilasin vaihto vain omavastuun verran. Tuulilasivakuutuksissa omavastuuosuus vaihtelee, mutta yleensä omavastuuosuus on 150 – 200 euron välillä. 

Mitä maksaa kiveniskemän paikkaus?

Jos autossasi on tuulilasivakuutus, lasin paikkaus kiveniskemiltä onnistuu useimmissa tuulilasivakuutuksissa ilman kuluja.