Vahingon sattuessa

Vahinko- ja kolaritilanteissa sinä päätät missä autosi korjataan vakuutusyhtiöstä riippumatta.

Tärkeintä liikennevahingon sattuessa on aina ihmishenkien pelastaminen ja nopea avun saaminen vahinkopaikalle. Omaisuusvahinkojen käsittelyn voi hoitaa rauhassa paremmalla ajalla. Mikäli kolarista ei aiheudu vaaraa muille, kukaan ei ole loukkaantunut, eikä paikalla tarvita liikenteenohjausta, poliisille ei tarvitse ilmoittaa vahingosta.

Vahingosta kannattaa kirjoittaa vapaamuotoinen kirjallinen selvitys, josta selviää syyllinen ja syyttömän tiedot. Kirjoita aina muistiin vastapuolen tiedot (nimi, yhteystiedot, auton rekisterinumero sekä vakuutusyhtiö) sekä mahdolliset todistajat yhteystietoineen. Vastapuolen ollessa syyllinen autosi vahinkoon, suoritetaan korvaus vastapuolen liikennevakuutuksesta. Epäselvissä tapauksissa poliisiin kannattaa olla aina yhteydessä.

Käyttöauton vaurio- ja kolarikorjaamot palvelevat kaikkia automerkkejä ja kaikkia vakuutusyhtiöitä*

Teemme vahinkotarkastukset ilman ajanvarausta. Jos kuitenkin haluat varata ajan tarkastukseen, ota yhteyttä vaurio- ja kolarikorjaamoon. Aika varsinaiseen korjaukseen varataan tarkastuksen yhteydessä tarkastuksen tehneen työnjohtajan kanssa. Sijaisauton varaaminen onnistuu samalla joustavasti avullamme.

Jos autosi ei ole ajokuntoinen, soita hinausauto noutamaan autosi ja pyydä hinausliikettä toimittamaan autosi suoraan Käyttöautoon. Kun autosi on meillä, tarkastamme vahingot, teemme kustannusarvion. Korjaamme autosi kuntoon ja kun noudat autosi, maksat vain omavastuuosuuden.

Vahinkoilmoituksen tekeminen

Vahingon sattuessa on aina tehtävä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle. Voit tehdä vahinkoilmoituksen joko puhelimitse tai vakuutusyhtiön sivuilla alla olevien linkkien kautta. Vahinkoon syyllinen osapuoli täyttää aina vahinkoilmoituksen omaan yhtiöön. Muista että liikennevakuutus korvaa vain syyttömän vastapuolen vahingot. Oman autosi korjaus edellyttää aina kaskovakuutusta.

Seinäjoella Pohjola Vakuutuksen yksityisasiakkaille on tarjolla myös Pohjola Vakuutuksen korjaamomestaripalvelu.

Seuraavissa tapauksissa on kolarista ilmoitettava poliisille

  • tapaus on epäselvä, eikä syyllisyyttä saada selvitettyä osapuolten kesken paikan päällä.
  • joku on loukkaantunut kolarissa.
  • kyse on hirvi- tai peuravahingosta.
  • paikalla tarvitaan liikenteen ohjausta.
  • on syytä epäillä, että kuljettaja on päihtynyt tai käyttänyt huumaavia aineita.

*Tampereen vaurio- ja kolarikorjaamo palvelee ainoastaan Tampereen myymiä automerkkejä. 
**Vahinkotarkastuksen sähköinen ajanvaraus on käytössä Jyväskylän, Kokkolan, Porin, Seinäjoen, Tampereen ja Vaasan toimipisteissä. Närpiön toimipisteen ajanvaraukset puhelimitse.