VANLIGA FRÅGOR GÄLLANDE SERVICE

Var hittar jag kontaktuppgifter för service?

Kontaktuppgifter för service hittar du här. Du kan avgränsa enheterna enligt service och märke.

 

Hur bokar jag service?

Du kan boka service behändigt på nätet på adressen kayttoauto.fi/bokaservice eller per telefon genom att ringa till valfri enhet.

Berätta i samband med bokningen om alla servicebehov och de tilläggstjänster du önskar. Hos oss kan du sköta alla ärenden relaterade till bilservice, t.ex. schemalagd service, besiktning och däckbyte.

Det är bra att boka service i god tid före den önskade tidpunkten. Då kan vi ordna service för din bil på den tidpunkt som passar dig och du får också en förmånlig ersättningsbil om du vill.

Du kan även använda bokningsblanketten på hemsidan då du vill se priser för våra servicetjänster.

Elektronisk tidsbokning är i bruk i Björneborg, Karleby, Seinäjoki, Tammerfors och Vasa enheter. Tidsbokning till Jyväskylä och Närpes per telefon.

 

Hur kan jag ändra på en servicebokning?

Ifall du vill ändra på en bokning du gjort eller avboka tiden, ring omedelbart till enheten där du bokat tid.

 

Kan jag lämna bilen på service utanför affärens öppethållningstider?

Ja, det kan du. I alla våra serviceenheter finns det i närheten av mottagningen en postlåda med kuvert. Fyll i de nödvändiga uppgifterna i kuvertet (dina kontaktuppgifter och bilens registernummer), sätt nyckeln i kuvertet och lämna kuvertet i den låsta postluckan. Bilen lämnas på gården på kundens ansvar.

 

Vad om jag inte själv kan lämna min bil på service?

Om du vill hämtar vi din bil som ska på service och återlämnar den efteråt på överenskommet sätt. Din bil dyker upp hemma hos dig eller på din arbetsplats underhållen och i ännu bättre skick än tidigare. Hör dig för om möjligheten till avhämtning och priset när du bokar servicetid!

Avhämtning och återlämning är tillgängligt på följande orter: Alavo, Björneborg, Jyväskylä, Karleby, Kauhajoki, Närpes, Raumo, Seinäjoki och Vasa.

 

Kan jag få en ersättningsbil i bruk under servicetiden?

Ja, du får en ersättningsbil av oss då din egen bil är på service. Begär prisuppgifter när du bokar servicetiden. Tjänsten är tillgänglig på följande orter: Alavo, Björneborg, Jyväskylä, Karleby, Kauhajoki, Närpes, Raumo, Seinäjoki, Tammerfors och Vasa.

Alternativ till ersättningsbil:

cykel: du kan låna en cykel gratis så länge bilen är på service (Jyväskylä, Kauhajoki, Seinäjoki, Tammerfors och Vasa)
samåkningstaxi: du kan ta en samåkningstaxi gratis till centrum på vardagsmorgnarna. (Björneborg).

 

Var kan jag höra mig för gällande reservdelar?

Du kan höra dig för om en lämplig reservdel, dess tillgänglighet och pris här.

 

Kan jag betala min serviceräkning i rater?

Ja, Käyttöauto Servicekonto finns till för detta. Käyttöauto Servicekonto möjliggör ett flexibelt sätt att finansiera bilservice, reservdelar och våra andra servicetjänster.

 

Bilen får fel på vägen, vad gör jag?

När ett plötsligt fel uppstår får du hjälp av bilmärkenas egna vägservicenummer dygnet runt.

 

Vad gör jag ifall jag hamnar i en kollision?

Det viktigaste vid en trafikskada är alltid att rädda människoliv och att snabbt få hjälp till skadeplatsen.

Vid egendomsskador skall du göra en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag och boka en tid till skadeinspektion. I skadesituationer bestämmer du själv var skadeinspektionen görs eller var din bil repareras oberoende av försäkringsbolag. Hos Käyttöauto repareras din bil av en expert, som känner till strukturen på din bil och de senaste reparationsmetoderna samt verktygen.

Käyttöautos skadeverkstäder betjänar alla bilmärken och alla försäkringsbolag.

 

Vilka servicetjänster erbjuder Käyttöauto?

Hos oss kan du sköta alla ärenden relaterade till bilservice. Hos Käyttöauto hittar du bl.a. dessa tjänster:

SKADEVERKSTAD

När det har skett en kollision står Käyttöautos skadeverkstäder till ditt förfogande. Du kan också vända dig till oss vid mindre bekymmer, till exempel när vindrutan ska bytas eller repareras. Utöver de bilmärken vi säljer betjänar våra skadeverkstäder också alla andra bilmärken och alla försäkringsbolag. Våra skadeverkstäder betjänar dig på följande orter: Björneborg, Jyväskylä, Karleby, Närpes, Seinäjoki, Tammerfors och Vasa.

Våra skadeverkstäder utför även skadeinspektioner. Boka tid till skadeinspektion i Björneborg, Karleby, Seinäjoki, Tammerfors och Vasa här. Boka tid till andra enheter (Jyväskylä och Närpes) per telefon.

DIREKTSERVICE

Direktservice är en lätt och snabb lösning vid mindre eller överraskande reparationer. Här görs små serviceåtgärder och reparationer medan du väntar. På grund av köprincipen kan du inte boka tid på förhand. Väntetiden varierar från en kvart till några timmar beroende på den aktuella arbetssituationen. Du kan också placera din bil i kö på morgonen och hämta den efter arbetsdagens slut. Service är tillgängligt på följande orter: Alavo, Björneborg, Karleby, Kauhajoki, Närpes, Raumo och Vasa.

DÄCKSERVICE

Våra tjänster omfattar byte, hjulinställning och balansering av däck. Vår däckförsäljning hjälper dig att välja lämpliga däck och fälgar oberoende av bil. För att du ska kunna köra tryggt och problemfritt behöver du däck som är i gott skick och balanserade. Tjänsten är tillgänglig på följande orter: Alavo, Jyväskylä, Karleby, Kauhajoki, Närpes, Raumo, Seinäjoki, Tammerfors och Vasa.

Om du vill kan du lämna dina däck hos oss i väntan på nästa säsong! Däckhotell finns i Karleby, Raumo, Tammerfors och Vasa.

KÄYTTÖAUTO SHOP

Käyttöauto Shop säljer bilmärkesspecifika kläder och presenter för bilvänner. Här kan du köpa till exempel en vinterjacka med din bils logo eller golfutrustning av hög kvalitet! På beställning får du tillgång till en hel lifestylevärld. Beroende på märke kan du även beställa produkter direkt från bilmärkenas hemsidor så att de levereras till vår shop för avhämtning. Käyttöauto Shop finns i alla våra enheter.

TVÄTT OCH ÖVERSYN

I de flesta enheterna har du tillgång till tvättanordningar av hög kvalitet. Om du vill tvättar vi din bil skonsamt för hand. Vi kan också städa och vaxa bilen. Tjänsten är tillgänglig på följande orter: Alavo, Björneborg, Jyväskylä, Karleby, Seinäjoki, Tammerfors och Vasa. Läs mer och se prislista över biltvättar!

FLYGPLATSSERVICE

Vår flygplatsservice utför service, reparerar, tvättar och förvarar din bil när du är på resa. Beroende på resans längd kan du låta oss utföra service på bilen eller reparera karosseriskador. Tjänsten är tillgänglig hos Käyttöauto i Vasa.