Obs!Din webbläsare är gammal. Vi rekommenderar att du börjar använda en nyare.
Vauriokorjaamo

Sök kontaktuppgifter Enligt service och märke

vardagar
BOKA TID FÖR SKADEINSPEKTION i Seinäjoki, Tammerfors eller Vasa enhet

Skadeverkstadstjänster

Förutom de bilmärken vi säljer betjänar vår skadeverkstad även alla andra bilmärken och alla försäkringsbolag. Undantagsvis betjänar Tammerfors skadeverkstad endast bilmärken som säljs där. En saklig karossreparation kräver alltmer kunnande. Din bil repareras av en expert, som känner till strukturen på din bil och de senaste reparationsmetoderna samt verktygen. Apparaterna, verktygen, delarna, och tillbehören som används är de bästa möjliga.

Vid kollisionsreparationer följer vi märkesspecifika reparationsdirektiv och använder oss av originella reservdelar. Skadeverkstadens kunnande och verktyg uppfyller de höga kvalitetskraven som ställs av bilmärkena som vi representerar. Allt sköts utan onödigt belastande av naturen och genom att återvinna så mycket som möjligt.

I våra bilmålerier använder vi oss av den senaste tekniken, som försäkrar målningens kvalitet, nyans och hållbarhet. När målningen görs rätt, ser man ingen skillnad mellan den reparerade delen och den originella delen.

Vid eventuell skada

Det viktigaste vid en trafikskada är alltid att rädda människoliv och att snabbt få hjälp till skadeplatsen. Hanteringen av egendomsskador kan skötas i lugn och ro vid ett senare tillfälle. Så gott som alla försäkringsbolag erbjuder möjligheten att fylla i skadeanmälan som nättjänst på deras egna hemsidor.

Att göra en skadeanmälan

I samband med olycka måste skadeanmälan alltid göras. Du kan göra skadeanmälan per telefon eller på försäkringsbolagets hemsida via länken nedanför. Den skyldige parten gör alltid i skadeanmälan till sitt eget bolag. Kom ihåg att trafikförsäkringen endast ersätter den oskyldige motpartens skada. Reparation av din bil kräver alltid kaskoförsäkring. 

A-Vakuutus tel. 0304 0506
Fennia tel. 010 503 2001
If Vakuutus tel. 010 19 18 18
Leaseplan tel. 0207 420 866
Lähitapiola tel. 09 4531
Pohjantähti tel. 020 763 4010
OP Pohjola tel. 0303 0303
POP Vakuutus tel. 010 391 0391
Turva tel. 01019 5108
Volvia tel. 010 191 820

Vi gör skadeinspektionen utan tidsreservering. Ifall du ändå vill boka tid för inspektionen, kontakta skadeverkstaden. Tid för den egentliga reparationen reserveras i samband med inspektionen tillsammans med arbetsledaren. Med vår hjälp kan ersättningsbilen reserveras på samma gång.

Ifall krocken inte orsakar en fara för andra, ingen är skadad, och ingen trafikdirigering behövs, är det inte nödvändigt att anmäla skadan till polisen. 

Det lönar sig att skriva en skriftlig utredning av skadan, av vilken den skyldiges och oskyldiges personuppgifter framgår. I oklara fall lönar det sig alltid att vara i kontakt med polisen. Ifall motparten är skyldig för skadan i din bil, utförs ersättningen från motpartens trafikförsäkring. 

Ifall din bil inte är i körskick, ska du ringa en bärgningsbil som kan föra din bil direkt till Käyttöauto.  När din bil är hos oss, granskar vi skadorna och gör en uppskattning av kostnaderna. Vi reparerar din bil i skick och när du hämtar den betalar du endast självriskandelen.

Skriv alltid ner motpartens uppgifter (namn, kontaktuppgifter, bilens registernummer och försäkringsbolag) samt kontaktuppgifterna på möjliga vittnen.

I följande fall måste en krock alltid anmälas till polisen:

  • Fallet är oklart, och parterna klarar inte av att reda ut vem den skyldige är.
  • Någon har blivit skadad i krocken.
  • Det är frågan om en älg- eller hjortolycka.
  • Det behövs trafikdirigering på olycksplatsen.
  • Det finns en orsak att misstänka att föraren är berusad eller har använt sig av rusmedel.

Mer information om bilåtervinning

www.autokierratys.fi/sv

Dela via e-post