Uudet autot Vaihtoautot

Auto perhekäyttöön - mitä ottaa huomioon autokaupoilla

Auto kannattaa valita tila, turvallisuus ja käytännöllisyys edellä.

03.06.2024

Auto perhekäyttöön - mitä ottaa huomioon autokaupoilla

Moni saattaa perheautoa hankkiessaan pohtia, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.

Kun kyseessä on auto, jolla kuljetetaan lapsia sekä todennäköisesti suuria määriä tavaraa, on paljon turvallisuuteen sekä tilaan liittyviä seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomioita autoa valittaessa.

Kiinnitä huomiota auton tilan määrään

Mitä suurempi tavaratila, sen parempi. Takakonttiin täytyy mahtua lastenrattaat sekä tarvittaessa paljon muuta tavaraa. Esimerkiksi reissulle lähtiessä tavaraa saattaa lapsiperheessä kertyä paljon. Tämän vuoksi kannattaakin varmistaa, että autosta löytyy tavaratilan verkko tai peite, joka suojaa matkustajia irtotavaroilta mahdollisessa äkkijarrutus- tai kolaritilanteessa. Näin takakonttiin saa pakattua reilustikin tavaraa turvallisesti.

Tilan määrä kannattaa huomioida myös takapenkillä. Mahtuuko lastenistuin takapenkille myös kallistettuna niin, että pitkäkin ihminen pystyy ajamaan autoa turvallisesti ja luontaisessa istuma-asennossaan. Tai pystyykö apukuskin paikalla matkustava istumaan mukavasti ja turvallisesti omalla paikallaan.

Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että takaovi on riittävän iso ja aukeaa tarpeeksi leveästi. Näin lastenistuimen saa asennettua helposti ja myös lapsi on helpompi nostaa ja asettaa istuimeen.

Tilan lisäksi on hyvä huomioida myös käytännöllisyyteen liittyviä asioita

Yhtenä tärkeimpänä on tarkistaa, onko autossa Isofix-valmius. Kaikkia turvaistuimia ei saa kiinnitettyä vain turvavöiden avulla vaan tarvitaan erillinen kiinnitysmahdollisuus. Isofix-valmius tarkoittaa, että autossa on erilliset metalliset kiinnityspaikat lasten turvaistuimelle.

Sähkötoiminen takaluukku helpottaa tilanteita, joissa sinulla on kädet täynnä tavaraa ja takaluukku pitäisi saada näppärästi auki. Sähkötoimisessa takaluukussa on pienet moottorit, jotka avaavat ja sulkevat takaluukun joko avaimessa tai autossa olevaa nappia painamalla. Uudemmissa autoissa takaluukku avautuu vain heilauttamalla jalkaa takakontin alla.

Vetokoukku helpottaa esimerkiksi lasten pyörien kuljetusta, sillä sen varaan on helppo asentaa pyöräteline. Suksiboksi ja mahdollisuus sen kiinnittämiseen tuo taas lisää pakkaustilaa autoon ja sinne voi helposti ja turvallisesti sujauttaa mm. omat ja lasten sukset ajomatkan ajaksi.

Moni perhekäyttöön autoa etsivä arvostaa myös sitä, että autossa on tummennetut takalasit. Näin aurinko ei pääse häikäisemään takapenkillä istuvia lapsia yhtä helposti. Toinen pitkiä automatkoja helpottava tekijä on Bluetooth-yhteys, jolla puhelimen saa yhdistettyä suoraan autoon ja lapsia on helppo viihdyttää lastenmusiikin tahtiin.

Onneksi kaikkea tätäkään ei tarvitse selvittää itse autokaupoilla. Asiantuntevat automyyjämme ovat valmiita auttamaan sinua löytämään täydellisen auton perhekäyttöön.

Uudet autot Vaihtoautot