Obs!Din webbläsare är gammal. Vi rekommenderar att du börjar använda en nyare.
Raskaan kaluston rengaspalvelu Käyttöautossa

Lastbilsdäck

Försäljnings- och servicetjänster

 

Hos oss får du följande nya däck:

 

Hos oss får du följande regummerade däck:

 

Vi står till tjänst med följande produkter och tjänster: 

 • fälgar
 • fälgarbeter
 • reparation av fälgar
 • mönsterskärning
 • regummering av egna stommar
 • balansering
 • dubbningstjänst
 • säsongförvaring
 • riktning av axlarna

Däckservice sparar bränsle

Käyttöauto tillhandahåller däckförsäljnings- och däckservicetjänster för lastbilar. Hos Käyttöauto i Vasa får du alla tjänster du behöver på samma ställe. Våra kunder i Seinäjoki- och Närpesområdena får också direkta däckleveranser via oss. Käyttöauto tillhandahåller tjänster som hjälper dig att minska kostnaderna, förbättra produktiviteten och säkerställa att fordonens däck alltid är i bästa möjliga skick.

Tack vare den fordonsspecifika Volvo-däckservicen behöver du inte separat föra fordonet till däckfirman utan däcken kan bytas i samband med ett annat servicebesök.  Då däckservicen har kombinerats med lastbilens serviceprogram kan transportföretaget minska sina kostnader. Servicen underlättar företagarens vardag, bränsleförbrukningen hålls låg och användningsgraden höjs.

 

Riktning förlänger däckens livslängd.

Vid Käyttöautos däckservice i Vasa fastställer vi vilka åtgärder som gör din lastbil ännu bränsleekonomiskare och säkrare samt hur däckens kilometerprestation kan maximeras. Vi granskar däckens skick. Rätt däckval? Är axlarna rätt riktade?

Efteråt får du en rapport om fordonets och släpvagnens samt däckens skick. Utifrån granskningen rekommenderar vi åtgärder som hjälper dig att säkerställa att däcken hålls i gott skick. Däck enligt rekommendationerna finns i vårt däcklager och vid behov monterar vi däcken. Ett enda besök hos oss sparar tid och pengar, förbättrar säkerheten och gör din affärsverksamhet lönsammare.

Käyttöautos däckservice.

 • Hjulinställningen görs med JOSAM-utrustning för att säkerställa däckens och axlarnas rätta riktning och för att möjliggöra säkrare och bränsleeffektivare körkilometrar.
 • Lufttrycket i däcken kontrolleras för att säkerställa att du inte förlorar bränsle på grund av fel lufttryck.
 • Mätning av slitbanan säkerställer att fordonen är i funktionsdugligt skick.


Beroende på vad dina fordon behöver kan du välja en eller flera åtgärder. Efter granskningen talar vi om vilka de optimala däcken är för det du transporterar.

Vikten av att kontrollera axelriktningen.

Bränsleförbrukningen kan bli till och med 5–6 procent mindre då däcken och axlarna följs och underhålls systematiskt. Dessutom minskar de skadliga CO2-utsläppen och körbarheten förbättras betydligt, vilket i sin tur ökar säkerheten. Samtidigt slits däcken mindre, vilket minskar kostnaderna och gör att däcken inte behöver bytas så ofta.

1:a från vänster: Rätt riktade axlar.
2:a från vänster: Axlar i fel läge får bilens eller släpvagnens sida att bete sig som ett segel och ökar därmed bränsleförbrukningen med till och med 1 procent.
3:e från vänster: Felinställda bakaxlar ökar bränsleförbrukningen med 2–4 procent. Felinställda bakaxlar leder också till att framdäcken slits onormalt.


Däckservice: I Vasa tel. 044 0860 017 (Vid behov levererar vi däcken till verksamhetsställena i Seinäjoki och Närpes.)

Hjul- och axelriktning: I Seinäjoki tel. 06-4185 161, i Närpes tel. 06-3474 110, i Vasa tel. 06-3200 583.

Dela via e-post