Suomen uusimman automerkin Polestarin edustus Tampereella Käyttöautolle

  • Suomen uusin automerkki Polestar saapuu Tampereelle
  • Sähköautoihin keskittyvä ruotsalaismerkki aloittaa alueella yhteistyön Käyttöauton kanssa
  • Käyttöauto vastaa verkkokaupasta ostettavien Polestarien koeajoista, asiakasluovutuksista sekä huoltotoiminnoista

Syyskuun alussa 2021 myyntiin tullut, Suomen uusin automerkki, Polestar saapui myös Tampereelle. Polestaria maahantuova Polestar Automotive Finland ja Käyttöauto ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Polestarin toiminnoista Tampereen seudulla vastaa Käyttöauto.

Polestarin globaalin strategian mukaisesti autot ostetaan aina verkkokaupasta, mutta asiakkaat voivat käydä Käyttöautossa koeajamassa malleja, minkä lisäksi Tampereen seudulle myydyt Polestarit luovutetaan Käyttöautosta. Lisäksi Käyttöauto vastaa Polestarien huoltotoiminnoista niin Tampereella kuin Seinäjoellakin.

Kiinnostus Tampereella erityisen suurta

Polestar Automotive Finlandin toimitusjohtaja Tommi Luopajärvi kertoo, että Tampere lähiseutuineen on merkin kannalta tärkeä alue. ”Huomasimme jo kesän aikana tulleista ennakkokyselyistä, että Tampereen seudulla korostuu erityisen voimakas kiinnostus sähköautoja kohtaan. Elokuun ajan Kauppakeskus Ratinassa sijainneessa koeajopisteessä kysyntä oli suurempaa kuin missään muussa kaupungissa, jossa olemme koeajoja järjestäneet”, Luopajärvi kertoo.

Luopajärvi on iloinen siitä, että yhteistyö käynnistyy Käyttöauton kaltaisen vahvan toimijan kanssa. ”Kun lanseerataan kokonaan uutta merkkiä ja pitkälti uudenlaista toimintatapaa, on äärimmäisen tärkeää, että jokainen linkki toimii. Käyttöauto on maineikas toimija, joka jakaa arvomme korkealaatuisesta asiakaspalvelusta ja asiakkaasta huolehtimisesta.”  

Koeajot käynnistyneet

Myös Käyttöautossa odotetaan pian käynnistyvää yhteistyötä odottavin mielin. ”Polestar on erittäin mielenkiintoinen automerkki nopealla aikataululla sähköistyvillä automarkkinoilla”, kommentoi Käyttöauton aluejohtaja Harri Mylläri.

”Olemme aloittaneet Polestar 2 -malliston koeajot ja luovuttaneet ensimmäiset autot asiakkaille. Näidenkin autojen omistajat ilahtuvat varmasti siitä, että huoltotoiminnot ovat nyt saatavilla myös Pirkanmaalla”, Mylläri kertoo.

 

Tietoja Polestarista

Polestar on itsenäinen, ruotsalainen Volvo Carsin ja Geely Holdingin vuonna 2017 perustama urheilullisten premium-sähköautojen merkki. Polestar hyötyy teknisistä synergioista Volvo Carsin kanssa ja merkittävistä mittakaavaeduista Volvo-yhteytensä ansiosta. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa, ja se vastaa globaalisti ajoneuvojensa jälleenmyynnistä kolmellatoista markkinalla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa. Vuonna 2021 Polestar laajentaa tarjontaansa viidelle uudelle markkinalle Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Polestar tuottaa kahta urheilullista sähköautoa. Polestar 1 on pienemmän volyymin urheilullinen hiilikuiturakenteinen GT-sähköhybridi, joka kehittää 609 hevosvoimaa tehoa ja 1,000 Nm vääntöä. Toimintamatka pelkällä sähköllä ajettaessa on 124 kilometriä (WLTP), mikä on enemmän kuin millään muulla hybridiautolla. Polestar 2, urheilullinen viistoperäinen malli, on yhtiön ensimmäinen suuremman volyymin täyssähköauto. Vuonna 2020 markkinoille tullut nelivetoinen Polestar 2 kehittää 300 kW tehoa ja 660 Nm vääntöä ja sen toimintamatka yhdellä latauksella on 470 kilometriä (WLTP).

Tulevaisuudessa mallistoon liittyy Polestar 3, tehokas täyssähköinen SUV-malli, kuten myös Precept – vuonna 2020 julkistettu konsepti, joka on suunniteltu tulevaa tuotantoa varten. Precept esittelee brändin tulevaisuuden visioita, joihin kuuluvat kiinteänä osana kestävä kehitys, digitaalinen teknologia ja edistynyt muotoilu.

Polestar-myynti

Polestar-huolto