Käyttöauto Solar

Aurinkoenergiaa Vaasassa

Käyttöauton oma aurinkovoimalaitos on otettu käyttöön Vaasan toimipisteessä. Voimalaitos koostuu 540 aurinkopaneelista, joiden teho on 150 kW. Projekti on toteutettu yhteistyössä vaasalaisen energiayhtiön Ampnerin kanssa. Voimalaitos on osa Käyttöauton jatkuvaa työtä ympäristön parasta ajatellen.

Käyttöautossa on tehty jo pitkään työtä ympäristön puolesta. Esimerkiksi Käyttöautossa Vaasassa autonpesukoneiden käyttämästä vedestä 90 % on kierrätysvettä, joka on puhdistettu omassa vedenpuhdistamossa. Puhdistusjärjestelmä on ollut käytössä yli 20 vuotta.

Myös jätteen määrän minimointiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Käyttöauto Vaasan tuottamasta jätteestä yli 90 % menee joko kierrätykseen tai hyötykäyttöön.

Palkittua energiatehokkuutta jo usean vuoden ajan

Käyttöauto Oy on tehnyt isoja investointeja energiatehokkuuteen jo usean vuoden ajan. Järjestelmällinen työ energiansäästön eteen alkoi jo vuonna 2002, kun yhtiö otti käyttöönsä ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän. Tehtyjen toimenpiteiden skaala on ollut laaja. Kaiken pohjana on energian kulutuksen monivuotinen seuranta ja omien kiinteistöjen hyvä tuntemus. Energiatehokasta tekniikkaa hankitaan aina, mikäli se on mahdollista. Myös sähkön, lämmön ja liikennepolttoaineiden kulutuksen seurannan kehittäminen on tärkeää.

Vuonna 2017 Käyttöauto Oy:lle myönnettiin kunniamaininta ansiokkaasta toiminnasta ja tunnollisesta sitoutumisesta Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen Autoalan toimenpideohjelmaan kaudella 2008–2016.