Huolto

Miksi valita merkkihuolto

Tärkein tehtävämme on säilyttää auton turvallisuus, jälleenmyyntiarvo sekä hyvä ajettavuus.

28.03.2023

Miksi valita merkkihuolto

Merkkihuollon tärkein tehtävä on säilyttää auton turvallisuus, jälleenmyyntiarvo sekä hyvä ajettavuus. Auto pysyy luotettavana ja turvallisena, kun sen huoltavat ammattitaitoiset mekaanikot, jotka ovat kouluttautuneet ja perehtyneet huollettavaan merkkiin.

- Merkkihuollon ammattilaisemme käyvät säännöllisesti valmistajien järjestämissä koulutuksissa sekä heillä on käytössään ajankohtainen tieto sekä tuki suoraan tehtaalta, kertoo Kokkolan huoltopäällikkömme Joni Heikkiniemi.

Meillä korostuu vahva osaaminen ja asiantuntijuus huoltamiamme merkkejä kohtaan.

Valtuutettu merkkihuolto on luotettava valinta

Tuodessasi autosi valtuutettuun merkkihuoltoon, voit olla varma, että huollossa käytetään vain merkin oikeita varaosia ja että tärkeät tehdaskampanjat tulevat varmasti tehdyksi. Merkkihuolloissa tehdään myös usein asiakkaalle ilmaisia laadunparannuskampanjoita.

Auton takuun ja arvon säilymisen vuoksi on tärkeää, että määräaikaishuollot tehdään ajallaan ja valmistajan määrittämän huolto-ohjelman mukaisesti. Merkkihuolloissa on käytössä tarvittaessa autovalmistajien erikoistyökalut sekä valmistajien vikakoodinlukijat uusimmilla ominaisuuksilla.

Takuun säilymiseen vaikuttaa myös se, että huollossa on käytetty merkille kuuluvia alkuperäisiä varaosia.

- Erilaiset varaosat voivat olla ulkonäöltään hyvinkin samanlaisia kuin alkuperäiset, mutta materiaaleissa voi olla suuriakin eroja. Meillä Käyttöautossa merkkihuollot tehdään aina valmistajien alkuperäisiä varaosia käyttäen, toteaa Heikkiniemi

Uudemmat ajoneuvot lähettävät niin sanottuja liidejä merkkihuoltoon. Liidin perusteella huolto voi tunnistaa auton huoltotarpeen ja ottaa yhteyttä asiakkaaseen. Joissain tapauksissa vikadiagnooseja voidaan tehdä etänä ajoneuvon lähettämien tietojen perusteella.

- Merkkihuollossa suoritettu huolto takaa myös lähes jokaisella merkillä ajoturvan tai hinausturvan aina seuraavaan huoltoon asti, korostaa lisäksi Heikkiniemi.

Sähköautot luovat uusia haasteita

Autot ja laitteistot kehittyvät jatkuvasti ja nyt varsinkin sähköautot luovat uusia haasteita autokorjaamoille. Käyttöauto on kehityksen kärjessä ja meillä useampi mekaanikko on kouluttautunut sähköautomekaanikoksi. Käytössämme on nykyaikaiset välineet sekä tietämys uusimmista teknologioista.

Sähköautojen huollossa korostuu merkkihuollossa tehtävien päivitysten tärkeys, jotta virranhallintaa ylläpitävät järjestelmät pysyvät ajan tasalla. Sähköiset autot toimivat ohjelmistojen avulla, ja valmistajat luovat näihin ohjelmistoihin tasaisin väliajoin uusia päivityksiä. On tärkeää, että uusimmat päivitykset asennetaan onnistuneesti ohjelmistoparannuksien saavuttamiseksi. Voit lukea lisää sähköautojen huollosta aiemmasta blogitekstistämme.

Palvelumekaanikko tuntee sinut ja autosi

Lisäksi meillä Käyttöautossa on käytössä Palvelumekaanikko-konsepti Seinäjoella ja Närpiössä. Palvelumekaanikko on ikään kuin autosi omalääkäri. Autolle määrätään jo myyntitilanteessa mekaanikko, joka on vastuussa kaikista auton huoltoon liittyvistä asioista. Asiakkaana sinä voit asioida suoraan henkilökohtaisen palvelumekaanikkosi kanssa kaikissa huoltoasioissa. Hän tuntee sinut ja autosi ja on paras arvioimaan autosi tarpeet.

VARAA HUOLTOAIKA AUTOLLESI

KATSO LÄHIN KÄYTTÖAUTOSI

Huolto