Vaihtoautot

Käytetyn auton ostaminen

Vaihtoautomyynti on hyvin vilkasta ja vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti käytettyä autoa etsivälle.

13.07.2022

Käytetyn auton ostaminen

Onko edessä auton hankinta, ja mietit, onko uusi vai käytetty auto sopivampi valinta? Automarkkinat ovat tällä hetkellä myllerryksessä raaka-aineiden hintojen sekä saatavuusrajoitteiden takia. Monien uusien autojen toimitusajat ovat ennätyspitkiä, ja se on saanut monet ihmiset kääntymään vaihtoautojen puoleen.

Käyttöauto Vaasan vaihtoautopäällikkö Kari Mäkelä toteaakin, että vaihtoauto on siinä mielessä hyvä vaihtoehto uudelle autolle, että sen saa heti matkaansa. Useat vaihtoautot ovat myös edullisempia. ”Hyvin varustellun vaihtoauton voi saada yhtä edullisesti kuin perusvarusteisen uuden auton”, lisää Käyttöauto Seinäjoen automyyjä Mika Laitinen.

Suomessa myydään vuosittain noin 600 000 vaihtoautoa. Vaihtoautomyynti on siis hyvin vilkasta, ja vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti käytettyä autoa etsivälle.

Käyttöauton laaja merkkivalikoima takaa sen, että myös vaihtoautovalikoimamme on sekä laaja että laadukas, ja myyjämme osaavat palvella sinua asiantuntemuksella. Omien merkkiemme lisäksi vaihtoautovalikoimaamme kuuluu useita muita automerkkejä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon vaihtoautoa ostaessa

Vaihtoautoa tai oikeastaan mitä tahansa autoa harkitessa, kannattaa ensin määritellä oma budjetti ja käyttötarpeet. Kun nämä ovat selvillä, on valikoimaa helpompi lähteä rajaamaan ja myös myyjä pystyy ehdottamaan juuri sinulle sopivia autoja.

Omat käyttötarpeet vaikuttavat myös siihen, millaisia varusteita autossa haluaa olevan. Vaihtoautoa ostaessa on hyvä vertailla autojen varustetasoja ja miettiä, mitä ehdottomasti tarvitset ja mistä olet mahdollisesti valmis joustamaan. Laitinen myös muistuttaa, että tarvittavia varusteita voi ostaa autoon myöhemminkin. Esimerkiksi vetokoukun puuttuminen ei ole este.

Kun olet löytänyt itsellesi mieleisen auton, on hyvä tarkistaa sen historia niin huollon kuin erityisesti mahdollisten kolareiden osalta. Huoltohistorian tarkastamalla saat selville, onko huollot tehty ajallaan luotettavissa korjaamoissa. Muista myös pyytää ajan tasalla oleva huoltokirja. Säännöllisesti huollettu auto toimii luotettavammin jatkossakin. Käytetyn auton kohdalla on hyvä varmistua lisäksi siitä, että takuu on ajan tasalla ja ajoneuvovero maksettu.

Osaava ja ammattitaitoinen myyjä osaa tarkastaa myös nämä asiat.

Vaihtoauton voi ostaa myös kokonaan etänä

Auton voi ostaa myös kokonaan etänä, ja nykyään autojen etäkauppaa tehdäänkin aika paljon. Auton pohjatiedot saa etänä myyjältä ja voitte sopia esimerkiksi videopuhelun, jossa myyjä esittelee auton sinulle. ”Nykyajan viestimillä yhteydenpito on nopeaa ja vaivatonta, joten asiat saa selviksi helposti ja nopeasti”, sanoo Laitinen.

”Myyjä osaa ratkaista sinulle isolta tuntuvat haasteet, niin kuljetuksessa kuin sopimusten tekemisessä”, lisää Laitinen vielä.

On kuitenkin hyvä muistaa myös koeajon tärkeys, jotta saat tuntumaa autosta ja huomaat mahdollisesti asioita, joita videon tai kuvien perusteella ei pysty havaita. Koeajettaessa kannattaa kiinnittää huomiota auton ajettavuuteen sekä esimerkiksi moottorin ääniin.

Miksi vaihtoauto kannattaa ostaa Käyttöautosta

Vaihtoautoja myyvät monet yksittäiset toimijat sekä isommat liikkeet. ”Loppupeleissä auton ostaminen luotettavasta autoliikkeestä on kannattavampaa, sillä merkkiliikkeet esimerkiksi tekevät omiin merkkeihinsä tehdaskampanjat valmiiksi”, kertoo Laitinen.

Käyttöauto Turva on Käyttöauton myöntämä ostoturva valikoiduille vaihtoautoille. Käyttöauto Turvan kesto on joko 12 kk tai 20 000 km riippuen siitä, kumpi ehdoista täyttyy ensin. Turva antaa kattavan suojan autollesi, ja mahdollisissa ongelmatilanteissa saat autoosi huoltopalvelun vaivattomasti. Käyttöauto Turvasta voit kysyä lisää automyyjiltämme.

Liikkeestä ostettaessa pystyt myös käyttämään vanhaa autoasi kattamaan osan uuden auton kustannuksista. Käsirahan puute ei kuitenkaan ole este vaihtoautokauppoja tehtäessä. Vaihtoauto on myös mahdollista hankkia joustavalla autorahoituksella. Voit lukea rahoituksesta lisää edellisestä blogitekstistämme.

”Käyttöauto on luotettava vaihtoautojen myyjä, ja kaikki vaihtoautomme ovat tarkastettuja”, toteaa Mäkelä. Myyjämme ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja ja auttavat sinua löytämään parhaan vaihtoehdon.

Vaihtoautovalikoimamme on juuri nyt parhaimmillaan. Tervetuloa autokaupoille Käyttöautoon!

KATSO LÄHIN KÄYTTÖAUTOSI JA TULE TUTUSTUMAAN VALIKOIMAAMME!

Voit myös selata autoja suoraan verkossa:

KATSO VAIHTOAUTOT

Vaihtoautot