Obs!Din webbläsare är gammal. Vi rekommenderar att du börjar använda en nyare.

Käyttöauto Oy palkittiin ansiokkaasta energiatehokkuustyöstään

Käyttöauto Oy:lle myönnettiin kunniamaininta ansiokkaasta toiminnasta ja tunnollisesta sitoutumisesta Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen Autoalan toimenpideohjelmaan kaudella 2008–2016. Työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, Energiavirasto ja Motiva palkitsivat yrityksiä ja kuntia tuloksellisesta ja esimerkillisestä energiatehokkuustyöstä tänään Finlandia-talolla. Samalla juhlittiin energiatehokkuussopimusten 20 menestysvuotta ja uuden sopimuskauden käynnistymistä.

Käyttöauto liittyi energiatehokkuussopimukseen vuonna 2012. Yritys onnistui jo vuosina 2013–2016 toteutetuilla energiatehokkuustoimilla ylittämään energiansäästötavoitteensa 171 prosenttisesti siirtymällä energiatehokkaampaan valaistukseen valtaosassa 11 paikkakunnalla toimivista toimipakoistaan. Vuosittainen säännöllinen raportointi ja energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttaminen useana vuonna on hoidettu erityisen määrätietoisesti. Käyttöauto liittyi alansa ensimmäisenä yrityksenä myös uudelle sopimuskaudelle.

Käyttöauto Oy on parantanut kannattavuuttaan tekemällä isoja investointeja energiatehokkuuteen. Järjestelmällinen työ energiansäästön eteen alkoi jo vuonna 2002, kun yhtiö otti käyttöönsä ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän. Tehtyjen toimenpiteiden skaala on ollut laaja. Kaiken pohjana on energian kulutuksen monivuotinen seuranta ja omien kiinteistöjen hyvä tuntemus. Energiatehokasta tekniikkaa hankitaan aina, mikäli se on mahdollista. Myös sähkön, lämmön ja liikennepolttoaineiden kulutuksen seurannan kehittäminen on tärkeää. Energiaa säästävillä toimilla yritys säästää noin 350 000 euroa vuodessa.

LUE pidempi lehdistötiedote täältä

LUE haastattelu laatu- ja ympäristöpäällikkö Mauri Korkiavuori, Käyttöauto Oy
http://www.energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/ajankohtaista/kayttoauto-oy-energiatehokkuudesta-lisaa-kannattavuutta/ 

Dela via e-post