KÄYTTÖAUTO STARTAR BYD-ÅTERFÖRSÄLJNING PÅ FYRA ORTER 

Återförsäljarnätverket av BYD-elbilar expanderar igen i Finland. BYD-importören RSA Suomi har bekräftat att Käyttöauto Oy är märkets nya återförsäljare. Märkets försäljning och service startar hos Käyttöauto i Björneborg, Seinäjoki, Tammerfors och Vasa.

“Vårt familjeföretag Käyttöauto kommer att börja som BYD-återförsäljare i Tammerfors-, Björneborg-., Seinäjoki- och Vasaområdena under slutet av hösten. BYD kommer att spela en betydande roll inom bilhandeln i Finland och hela Europa, och därför vill vi vara delaktiga i samarbetet. Särskilt BYD:s lovande modellutveckling och starka bakgrund inom t.ex. batteribranschen skapade skäl att ansluta sig till denna positiva grupp av återförsäljare”, säger Jyrki Viitala, verkställande direktör på Käyttöauto.

“Käyttöauto är en traditionell och stark aktör inom bilindustrin på flera olika orter. Det är fantastiskt att kunna samarbeta med Käyttöauto som kommer att utöka vårt BYD-nätverk avsevärt i Finland. Vi anser att samarbetet kommer att stärka båda parterna i och med den fortsatta elektrifieringen i fordonsbranschen", berättar Michael Place, BYD-landschef för RSA Suomi.

Mer information:  Jyrki Viitala
                              Vd, Käyttöauto Oy
                              Tel. 0500 263 878
                              [email protected] 

                              Michael Place
                              BYD-landschef, RSA Suomi
                              Tel. 0400 812 367
                              [email protected]

 


Om Käyttöauto

Käyttöauto Oy är ett traditionellt finländskt familjeföretag och en av de största bilhandelskedjorna i Finland. Representationer omfattar 17 högkvalitativa bilmärken på 10 orter i Mellersta Finland, Birkaland, Österbotten och Satakunta. Förutom pålitliga bilaffärer och finansierings- och försäkringstjänster tillhandahåller Käyttöauto komplett service och ett stort antal andra kompletterande tjänster som underlättar bilisternas vardag, t.ex. skadereparationer, däckbyten, tvätt och besiktning beroende på märke och ort. Mer än 15 000 nöjda kunder hittar årligen sin bil hos Käyttöauto. Käyttöautos omsättning är cirka 360 miljoner euro och företaget sysselsätter över 600 experter i bilbranschen.

Om BYD

BYD Company Ltd. är ett av de största privata företagen i Kina. BYD:s verksamhet grundades 1995 och omfattar fyra branscher: bilar, elektronik, energi och järnvägstransporter. BYD har utökat sina lösningar för förnybar energi över hela världen och har redan verksamhet i mer än 50 länder. BYD är den enda biltillverkaren i världen som även tillverkar batterier, mikrochips, batterihanteringssystem och elmotorer. BYD är noterat på börserna i Hong Kong och Shenzhen.

Om RSA

RSA är en nordeuropeisk bilimportör och BYD:s officiella importör i Norge och Finland. Som ett privatägt företag med en historia som går tillbaka till 1936 har RSA genom åren utvecklat flera brands på den nordiska marknaden. RSA är en av de starkaste aktörerna i Norden på elbilsmarknaden.